CO2 footprint circulaire producten N33

CO2 footprint circulaire producten N33

Rijkswaterstaat en de provincie Groningen werken gezamenlijk aan de verbreding van de N33, specifiek op het traject Zuidbroek – Appingedam.

In dit project zijn hoge ambities uitgesproken. De N33 wordt een icoon van duurzaamheid! Dit houdt onder andere in dat de aanleg en gebruik van de bruggen energieneutraal gaat zijn. Daarnaast betekent dit ook dat het wegmeubilair en nieuwe kunstwerken langs de weg circulair gaan zijn, én op het wegdek pilots ten aanzien van circulariteit kunnen gaan plaatsvinden.

KNN is als streekgenoot trots om – in samenwerking met Sweco – door opdrachtgevers Rijkswaterstaat en provincie Groningen te ondersteunen bij het verwezenlijken van dit icoon van duurzaamheid. Om inzicht te krijgen in de duurzaamheid van kunstwerken en wegmeubilair hebben wij een CO2 footprint opgesteld voor verkeersborden en cementblokken.

De verschillende materialen die hiervoor gebruikt kunnen worden zijn getoetst op CO2 uitstoot waarin de gehele keten van materiaal productie tot afvalverwerking is meegenomen. Op basis hiervan is naar voren gekomen welk materiaal de laagste CO2 footprint heeft. De uitkomsten hiervan zijn waardevol in de materiaalkeuze tijdens het aanbestedingstraject, en dragen bij aan de verduurzaming van de N33.

Afbeelding: Rijkswaterstaat.nl

 

CO2 footprint circulaire producten N33
← Marktonderzoek Feedtuber Dynamische Energietool Gemeente Voorst →
Tweet
Share
Share