Pippi Langkous & het balkon

Pippi Langkous & het balkon

Dat de zomer van 2018 de geschiedenisboeken in zal gaan is geen nieuws. Ook hier in Zweden, waar ik momenteel ben, is het ongekend. Van buitenaf lijkt het zelfs of het halve land in (bos)brand staat. Gelukkig hebben wij daar op onze plek geen enkele last van. Ik kom hier graag. Het geeft mij de gelegenheid om letterlijk allerlei werkgerelateerde irritaties en ergernissen van mij af te slaan. Maar dit jaar wilde ik het anders doen: iets (op)bouwen. En dat onder het levensmotto van Pippi Langkous: ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan.

De keuze viel op ons balkon. Ieder huis hier heeft een balkon, een ontsnappingsroute voor het geval brand uitbreekt. Het hekwerk van ons balkon was dringend aan vervanging toe. Zonder enige staat van dienst op dit gebied, ben ik maar aan de slag gegaan. Opmeten, inkopen, op maat zagen, verven, monteren, plaatsen en afwerken. Het resultaat stemt tot tevredenheid.

Als je zo aan het werk bent gaan er allerlei gedachten door je heen, gedachten over bijna 20 jaar KNN. De laatste helft daarvan heeft met name in het teken gestaan van biobased & circulariteit: we hadden het nog nooit gedaan, maar dachten het wel te kunnen. En dat is volgens mij terecht gebleken, met bedrijven gespecialiseerd in cellulose, bioplastics en groene aromaten.

Opscheppen zit niet in mijn/onze aard, maar als ik hier zo de eeuwig zingende bossen intuur, dan denk ik dat wij als KNN de afgelopen jaren een grote stempel hebben gedrukt op de in ontwikkeling zijnde biobased & circulaire economie in (Noord) Nederland. Met onze kennis, ervaring, netwerk en creativiteit. Ik zie er naar uit om dit na de vakantie met volle, hernieuwde energie voort te zetten. Ik nodig daarbij iedereen die dit onderwerp aan het hart gaat uit lering te trekken uit de wijze lessen van Pippi Langkous.

Cor

Pippi Langkous & het balkon
← De kracht van samenwerken Biobased & circulair: belemmeringen uit de praktijk →
Tweet
Share
Share