Mijn kijk op klimaatverandering

Mijn kijk op klimaatverandering

Hoewel ik geen opleiding heb genoten in de richting chemie, biologie of milieukunde blijft het klimaat mij fascineren. Ik laat mij vanaf de zijlijn informeren en inspireren over alles wat te maken heeft met klimaatverandering, globalisering en de directe en indirecte invloed op het milieu in zijn algemeenheid.

December 2018 waren de wereldleiders in Polen bijeen om te spreken over de klimaatverandering. De wereldleiders kwamen bij elkaar om zich te buigen over significante zaken. Zoals genoemd in onze vorige blog Klimaattop: Door de (kool)zure appel heen bijten is over de Klimaattop alom veel gezegd en geschreven in de media. Daar hoef ik geen woorden meer aan toe te voegen.

Wetenschappers zijn het erover eens dat de mens grotendeels verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde (het broeikaseffect). Zo blijven grote internationale bedrijven doorgaan met het uitstoten van CO₂. Organisaties als National Geographic™, NASA, The Leonardo DiCaprio Foundation, maar ook bioloog David Attenborough blijven voortdurend aandacht vragen voor dit probleem. En terecht. De uitingen waarop ze dit aankondigen (radio, televisie, social media en het publiceren van natuurfoto’s) inspireren mij. Ook kunnen ze het grote publiek (waaronder mijzelf) confronteren met harde feiten en cijfers. Van een aantal berichtgevingen ben ik flink geschrokken, zoals bijvoorbeeld het afsterven van het koraalrif aan het Great Barrier Reef in Queensland, Australië.

Na het zien van documentaires van grote milieuorganisaties en het lezen van diverse krantenartikelen ben ik nuchter genoeg om te realiseren dat de klimaatverandering niet van de ene op de andere dag is opgelost. Het besef dat ik bij een bureau werk dat als ondernemend adviseur optreedt naar de buitenwereld en naar opdrachtgevers met als doel de transitie naar een betere, schonere en duurzamere toekomst, geeft mij een gevoel van voldoening.

 

Leandra

Mijn kijk op klimaatverandering
← Klimaattop: Door de (kool)zure appel heen bijten Hoop na het ‘Waddeneilanden-debacle’ →
Tweet
Share
Share