Werkgeluk: jezelf zijn zorgt voor meer geluk op de werkvloer

Werkgeluk: jezelf zijn zorgt voor meer geluk op de werkvloer

In de afgelopen maanden zijn verschillende verhalen voorbij gekomen die geschreven zijn door de projectleiders van KNN Advies. Zij vertegenwoordigen hun eigen businessunit en zijn dus de eerste aanspreekpunten van ons bureau dat staat voor een duurzame en groene economie. Bijna elk organisatie heeft een eigen secretariaat, zo ook KNN Advies. Zij laat voor het eerst van zich horen via een aantal blogs. Deze blogs gaan niet over de biobased en circulaire economie of het verbinden van partijen, want daar schrijven de projectleiders al met groot enthousiasme over. Het secretariaat laat een tipje van de sluier zien en omschrijft in eigen woorden haar bevindingen en persoonlijke ervaringen die dagelijks of incidenteel terugkomen tijdens kantoortijd. Kortom: zeer herkenbaar voor degene die een administratieve, secretariële en/of hr-functie bekleden.


Na 2 1/2 jaar als officemanager werkzaam te zijn bij KNN Advies maak ik mijn taken steeds meer eigen. Het is algemeen bekend dat er een tijdje overheen gaat voordat de interne communicatie soepel verloopt en de dagelijkse werkzaamheden een routine beginnen te worden. Dat is een standaard procedure in elke organisatie. We zijn het met elkaar eens als ik zeg dat zodra deze fase achter de rug is, dit zelfvertrouwen en voldoening geeft. Omdat de reguliere taken goed lopen is er ruimte vrij gekomen voor nieuwe ontwikkelingen. Een vraag die mij daarbij steeds meer bezighoudt: hoe kan het secretariaat zorgen voor een prettige werkplek om zo het werkgeluk van het team te vergroten?

Het creëren van een prettige werksfeer staat hoog bij ons in het vaandel. Mensen spenderen overdag meer tijd op kantoor dan daarbuiten en wij vinden het belangrijk om een werkplek te creëren die mensen inspireert en stimuleert. Kantoren decoreren met planten, lampen en schilderijen bevorderen een positief effect op het welzijn, maar uiteindelijk bepalen de collega’s de sfeer op de werkvloer. Een goede werksfeer leidt tot betere prestaties en teamprestaties zorgen voor meer verantwoordelijkheid, betrokkenheid, toewijding en een laag ziekteverzuim. Binnen ons bureau heerst een laag ziekteverzuim en dat stemt mij tot tevredenheid. Ik zie het als mijn taak als officemanager om een verbindende factor te zijn tussen team en organisatie. Goed kunnen samenwerken, een compliment geven of een jarige collega in het zonnetje zetten zijn kleine geluksmomentjes wat een mens goed kan doen. We kunnen spreken dat het werkgeluk binnen KNN Advies groot is en daar word ik gelukkig van.

 

Leandra

Werkgeluk: jezelf zijn zorgt voor meer geluk op de werkvloer
← Laat het maar zien! Kwaliteit Verkoopt! →
Tweet
Share
Share