Pre-feasibility studie implementatie PHA productie Lamb Weston / Meijer

Pre-feasibility studie implementatie PHA productie Lamb Weston / Meijer

Diepvries-aardappelproducten producent Lamb Weston / Meijer is een joint venture, opgericht in 1994 tussen Lamb Weston uit de Verenigde Staten en firma Meijer uit Nederland. Lamb Weston / Meijer heeft zichzelf ambitieuze doelen gesteld om te komen tot een verduurzaming van haar eigen productie- en verwerkingsproces.

KNN heeft de haalbaarheid van het implementeren van PHA bioplasticproductie op basis van de Cella™ technologie binnen de bestaande waterzuiveringsketen van Lamb Weston / Meijer vastgesteld. Zo hebben wij onder andere gekeken naar welke aanpassingen nodig zijn en hebben wij een businesscase gemaakt voor meerdere scenario’s.

PHA bioplasticproductie binnen de eigen waterzuiveringsinfrastructuur geeft Lamb Weston / Meijer de gelegenheid om hieraan invulling te geven. Met de productie van hoogwaardige bioplastics op basis van eigen reststromen realiseert Lamb Weston / Meijer naar verwachting een concrete meerwaarde per kilogram verwerkte aardappel en draagt zij bij aan een innovatieve waterketen.

Een eigen PHA-productie iets voor u of wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

 

← Groen Gas Hub Gasselternijveen: Businesscase modellering Regionalisering Energietransitie Kop van Drenthe →
Tweet
Share
Share