Businesscase Morssinkhof Plastics rPET

Businesscase Morssinkhof Plastics rPET

Morssinkhof Plastics is dé pionier in plastic recycling. Met verschillende vestigingen in en rond Nederland zijn ze één van Europa’s grootste producten van hoogwaardig herwonnen grondstoffen. Met de overname van zowel pilot- als commerciële productiespinmachines wil Morssinkhof Plastics in 2016 een additionele afzetmogelijkheid ontwikkelen voor onder andere hun 100% gerecycled rPET. Het doel van het opstarten van de spinmachines bij Morssinkhof Plastics is om verschillende garens te produceren uit rPET. Dit vergt veel onderzoek en er is dan ook een ontwikkelingstraject gestart met een looptijd tot en met 2018. Indien succesvol zal dit in Emmen de nodige werkgelegenheid opleveren.

KNN heeft voor Morssinkhof Plastics – in opdracht van de gemeente Emmen – onderzocht welke financiële bronnen beschikbaar zijn om delen van dit ontwikkelingstraject te ondersteunen. Uit het onderzoek zijn verschillende financiële bronnen naar voren gekomen die met name gericht zijn op het ontwikkelen van duurzaamheid en werkgelegenheid. Dit zijn subsidietrajecten die aansluiten op het project en een nog op te starten investeringsprogramma vanuit de provincie. Kortom: mogelijkheden waar Morssinkhof Plastics mee verder kan voor hun onderzoek!

Bij Business Development onderzoeken wij financiële mogelijkheden voor onder andere ontwikkelingstrajecten binnen bedrijven. Ook ondersteuning nodig? Neem contact op met Jelmer.

← Stofstromenanalyse Noord-Nederland Bedrijfsplan Biomassa-erf →
Tweet
Share
Share