Laat het maar zien!

Laat het maar zien!

Dat de biobased en circulaire economie een opkomende economie is mag geen verrassing heten. Dat inherent aan een opkomende en nieuwe economie (veel) uitdagingen op het pad komen ook niet. Een transitie naar een groene economie is weliswaar noodzakelijk, maar knap lastig om zomaar even te bewerkstelligen. In mijn eerdere blog gaf ik al aan dat er een kentering plaats aan het vinden is; consumenten willen écht duurzaam en grote bedrijven gaan daarin mee. Over die ontwikkelingen ga ik het hier nu niet hebben; economische uitdagingen genoeg en wij kunnen helpen die te tackelen.

Nee, ik wil het graag hebben over wat er al wél is en wat er al wél kan. Mijn ervaring leert namelijk dat het daadwerkelijk kunnen laten zien van duurzame, mooie producten veel helpt bij gesprekken met overheden, investeerders, subsidieverstrekkers, potentiële afnemers, samenwerkingspartners en de consument. Iets daadwerkelijk in handen houden, beseffen dat het van goede kwaliteit is en dus kan wedijveren met het standaard product uit de oude weggooi-economie is goud waard.

Het is weer eens wat anders dan de zoveelste PowerPoint presentatie waarin men weliswaar op een duidelijke manier uitlegt hoe het product werkt, wat de grondstoffen zijn, hoe het eventueel gerecycled is, hoe men het in de markt wil brengen etc. etc. Zeer belangrijke informatie, maar mijn oproep aan eenieder die duurzame producten ontwikkelt; zorg voor een uitsmijter. Zorg als het even kan voor een uitsmijter waarbij je het product laat zien. Laat zien dat het kwalitatief hoogstaand is. Gooi het voor mijn part van een flatgebouw af om je punt te onderstrepen (disclaimer: het product moet wel gemaakt zijn om hier tegen te kunnen).

Met andere woorden: laat het maar zien! Er is genoeg moois. Ook voor de particulier; rugzakken, horloges, telefoonhoesjes, rietjes, tandenborstels, tassen … De gehele markt is in beweging.

Bij KNN Advies zijn we hier ten volle van overtuigd en willen we de producenten en haar producten in het daglicht zetten. Er is behoefte aan een platform die al die prachtige duurzame en circulaire producten aanbiedt; www.asarna.eu.

Geïnteresseerd? Bel vooral eens op!

Jelmer

Laat het maar zien!
← De milieu-impact van de circulaire economie Kwaliteit Verkoopt! →
Tweet
Share
Share