Energietransitie

Het begrip duurzaamheid is al veel van zijn betekenis verloren. Toch blijft dit een belangrijk aspect om verschillende thema’s met elkaar te vergelijken, er blijft altijd een samenspel tussen wat wij als mensen willen en wat de invloed daarvan is op het milieu. Vaak is men het er over eens dát er iets moet gebeuren, maar niet wat exact. Het is ons doel om zo veel mogelijk concrete invulling aan de energietransitie te geven, zeker wanneer daarbij zowel de opdrachtgever als de planeet geholpen worden.


Wat we doen

Wij vinden dat het tijd is om onderbouwde keuzes te maken in beleid en projecten en om samen concrete stappen te zetten in de energietransitie. Het gaat er hierbij niet om doembeelden te schetsen, noch om een rooskleurig beeld te geven van de toekomst.  Complexe materie inzichtelijk maken en concrete stappen nemen om wat te bereiken.

  • Vaststellen en monitoren energie- en duurzaamheidsbeleid: Waar liggen de kansen om middels besparing, samenwerking en duurzame opwek het meest effectieve beleid te voeren?
  • Inzicht in uw productieketen middels een milieuanalyse: Waar zitten mijn energie- en materiaallekken en waar is er dus ruimte om slim te investeren en te veranderen?

Wij onderzoeken en beantwoorden deze en andere vragen vanuit een systeemperspectief en komen met een duidelijk  en concreet resultaat. Zie voor meer informatie de diensten en producten op deze pagina, of neem direct contact op met interim projectleider Energietransitie Cor.

Energie en duurzaamheid nieuws

Op naar minder voedselverspilling!

13 June 2019 Biobased en Circulariteit en Energie en Duurzaamheid

Op weg naar circulaire verdienmodellen

15 May 2019 Biobased en Circulariteit en Energie en Duurzaamheid

5 stappen naar een circulaire economie

1 May 2019 Biobased en Circulariteit en Energie en Duurzaamheid
Tweet
Share
Share