Circulariteit meten

Circulariteit meten

Waarom circulariteit meten?

  • Het meten van circulariteit levert een eerste inzicht op van de circulariteitsprestatie van uw product of organisatie en kan dienen als startpunt.
  • Het communiceren van de circulariteitsprestatie van uw product/organisatie kan leiden tot een concurrentievoordeel bij aanbestedingen waarbij circulair hoog op de agenda staat.
  • Bied inzicht in hoe je meer waarde haalt uit dezelfde materialen
  • Bied inzicht in hoe je materiaal keuze impact heeft op je circulariteitsprestatie.

Wanneer je circulariteit wilt gaan meten kun je dat doen met een aantal tools. Omdat het meten van circulariteit relatief nieuw en complex kan zijn, heeft onze collega Micha Klaarenbeek een blog geschreven over hoe je circulariteit zoal kan meten.

Bij KNN Advies kunnen wij u inzicht geven in uw circulariteitsprestatie en daarnaast ook met concrete adviezen komen door onze kennis van de markt van duurzame (biobased) materialen. Bent u daarnaast ook benieuwd in welke mate een circulair business model uw product/organisatie écht circulair maakt dan kunnen wij dit ook voor u analyseren (zie onderstaand figuur als voorbeeld). 

 

Wilt u meer weten over het meten van circulariteit? Of wellicht gebruik wil gaan maken van een uitgebreidere meetmethode zoals beschreven in het blog?

Neem contact op met Micha Klaarenbeek

 

 

← CO2 Footprint Energietool analyse →
Tweet
Share
Share