de Bio Cooperative in een notendop

de Bio Cooperative in een notendop

In mijn eerdere blog, in de afgelopen zomer, benadrukte ik de kracht van het samenwerken. Daarbij benoemde ik onder andere als voorbeeld de Bio Cooperative. Inmiddels zijn we een maand of vier verder en zijn er weer diverse ontwikkelingen gaande.., vandaar een klein stukje extra achtergrond. 

De Bio Cooperative is opgericht per september 2016. Het is een samenwerkingsverband tussen innovatieve bioeconomie ondernemers uit Noord-Nederland. Veelal actief in de groene chemie, circulaire economie of biobased economie. Geef het beestje maar een naam .. innovatief zijn ze allemaal. Een coöperatie oprichten en ontwikkelen tot iets waar waarde uit gehaald kan worden door de leden is echter niet zomaar iets. Daar gaat tijd overheen, veel tijd. Soms bijna teveel tijd. Wanneer er dan uiteindelijk ontwikkelingen zijn waardoor al die tijd die erin is gestopt steeds waardevoller blijkt voor onze leden, dan geeft dat veel voldoening.

Zo ook in deze laatste maanden van 2018. De Bio Cooperative bloeit;

  • er worden projecten opgestart tussen leden (ze willen het laten zien!)
  • de Bio Cooperative is een belangrijk aanspreekpunt op regionaal, provinciaal en nationaal niveau
  • de Bio Cooperative werkt met alle relevante partijen in de regio samen
  • overheden zien meerwaarde en proberen mede via de Bio Cooperative projecten aan te jagen
  • nieuw op te starten fondsen willen graag met de Bio Cooperative samenwerken omdat dáár de innovatie zit die zij zo graag willen financieren en waar geld voor beschikbaar is.
  • we vertegenwoordigen op beurzen onze leden, want; er zijn zoveel toffe bedrijven in het Noorden, daarvoor hoef je echt niet te vertrekken naar de Randstad.

Kortom, gebeurtenissen waar we allemaal veel energie van krijgen en waar we ervoor gaan zorgen dat deze ontwikkelingen zich in een stijgende lijn blijft voorzetten. Ik in het bijzonder, omdat het toch een beetje mijn kindje is geworden. Oom Jelmer van de Bio Cooperative; samen werken aan het genereren van business.

Meer weten over of je aan willen sluiten bij de Bio Cooperative? Benieuwd naar wat KNN verder voor jou kan betekenen? Geef ons vooral een belletje!

de Bio Cooperative in een notendop
← Kwaliteit Verkoopt! Klimaattop: Door de (kool)zure appel heen bijten →
Tweet
Share
Share