Circulaire Cupido

Circulaire Cupido

Valentijnsdag is alweer twee weken geleden. Ondanks dat ik verder zelf niets heb met deze ietwat commerciële dag, is het wel leuk om af en toe stil te staan bij de waardevolle liefdes die je om je heen hebt. Ik ben al bijna 9 jaar samen met mijn grote liefde en ik weet nog goed hoe spannend en ook wel ongemakkelijk de eerste dates waren. En dat moment van in het diepe springen met elkaar en zien waar de reis je heen brengt. Tot nu toe is het een groot avontuur! Maar waren we wel met elkaar in contact gekomen als nou die ene vriendin niet net even dat zetje had gegeven? Zonder deze Cupido hadden we elkaar wellicht niet eens door een andere bril bekeken. We kenden elkaar al, maar wisten zelf nog niet dat er een mogelijke match was.


Vanuit mijn werk als aanjager kunststoffen voor Circulair Friesland en voor de Noordelijke provincies breed ben ik eigenlijk constant als een soort cupido aan het zoeken welke circulaire matches er mogelijk zijn. Welke wensen en eisen heeft eenieder voor de toepassing waarin kunststoffen worden gebruikt? Naar welke grondstoffen wordt gezocht en aan welke specificaties moeten deze voldoen? Wie heeft wat in de aanbieding? Welke ambities zijn er en welke energie? Wat voor mensen werken er bij het bedrijf? En is er op basis van feitelijke, maar ook gevoelsmatige zaken een mogelijke match?

Vanuit KNN opereren we eigenlijk als een matchmaker tussen partijen. We zetten in op potentiële langdurige samenwerkingsmogelijkheden en bedrijfseconomische kansen. Deze matches zijn mijns inziens echt alleen mogelijk op basis van iemand die beide partijen kent en op de hoogte is van hun wensen. Die als intermediair optreedt tussen de partijen, een neutraal terrein is waar eenieder in vertrouwelijkheid zijn of haar zorgen, ervaringen en gedachten kwijt kan. We doen een eerste inventarisatie naar de mogelijkheden over en weer. Er vinden eerste dates plaats. Om echt te weten of er een match is worden er projecten ontwikkeld om elkaar echt beter te leren kennen. Stap voor stap en rustig aan. Soms gaat het ook ineens heel snel. Ieder doet het op zijn eigen manier. En zie daar een nieuwe samenwerking is gerealiseerd!

Wil je ook op date? Of zoek je een nieuwe circulaire relatie? Laat het ons weten en we vliegen voor jou uit om de juiste matches te vinden.

Willemien

Circulaire Cupido
← Een keer hergebruik maakt nog geen circulaire economie Een beter milieu begint stiekem toch ook wel bij jezelf →
Tweet
Share
Share