Biobased en Circulariteit

Wij willen concreet, praktisch, efficiënt en effectief bijdragen aan het tot stand brengen van een circulaire bio-economie. Dat wil zeggen, een economie gebaseerd op groene grondstoffen waarin grondstoffen voortdurend in het productie- en consumptiesysteem blijven zonder te verworden tot afval. Dit doet wij vanuit een combinatie van gedrevenheid en gedegen inhoudelijke kennis, kunde en ervaring.


Economie

Initiatieven in de circulaire bio-economie moeten gebaseerd zijn op solide economische uitgangspunten. Wij zijn bij uitstek de juiste partij om denkbare business cases te modelleren. Dit doen wij vanuit een inspirerende combinatie van technisch-inhoudelijke kennis en bedrijfseconomisch inzicht. ‘Reëel en realistisch’ is hierbij voor ons altijd een essentieel vertrekpunt.  Maar dan wel met een mentaliteit om altijd te blijven zoeken naar die laatste opening die een business case positief kan maken.

In een circulaire bio-economie kennen wij een belangrijke rol toe aan het concept ‘Product as a service’.  Het toepassen van dit concept zal veel operationele en organisatorische implicaties hebben voor bedrijven. Met onze kennis en ervaring kunnen wij bedrijven hierbij helder en goed gefundeerd terzijde staan.

 

Duurzaamheidsanalyse

In de circulaire bio-economie is het van het grootste belang dat duurzaamheidsclaims onderbouwd zijn. Wij bieden hiertoe meerdere producten, van een CO2 footprint tot een volledige LCA.

 

Projectontwikkeling, aanjagen & management

Wij hebben een uitgebreid en bewezen track record als het gaat om projectontwikkeling en procesbegeleiding. Daarbij is een actuele en grondige kennis van zaken van cruciaal belang. Maar er is meer, wij weten als geen ander hoe partijen te verbinden en te stimuleren.


Ga voor meer informatie naar het tabblad ‘Diensten en producten’ op deze pagina. Of neem voor meer informatie en een vrijblijvend kennismakingsgesprek direct contact op met Willemien.

Biobased en circulariteit nieuws

Polyhydroxyalkanoate (PHA): De tijd is rijp voor een keerpunt in de plastic geschiedenis | KNN Blog

20 November 2019 Biobased en Circulariteit

Op naar een Plasticvrije Waddenzee | KNN Blog

23 October 2019 Biobased en Circulariteit

Op naar minder voedselverspilling!

13 June 2019 Biobased en Circulariteit en Energie en Duurzaamheid
Tweet
Share
Share