KNN > projecten van knn advies > knn advies ontwikkelt vfa-productie & extractie uit gras

KNN Advies ontwikkelt VFA-productie & extractie uit gras

Samen met de projectpartners HarvestaGG en Rijksuniversiteit Groningen heeft KNN Advies de productie van VFA’s (ook wel vluchtige vetzuren) in combinatie met mechanische grasraffinage aangetoond.

 

De productie van deze VFA’s, zoals bijvoorbeeld azijnzuur, is binnen het samenwerkingsproject uitgevoerd op pilotschaal en toont aan dat het mogelijk is biobased building blocks voor de huidige petrochemische industrie te leveren. Om de mogelijkheden tot opschaling en verdere commercialisatie aan te tonen hebben de projectpartners tevens VFA extractietechnologie ontwikkelt en getoetst.

 

Dankzij deze extractie technologie is het mogelijk gebleken om een VFA-concentraat te produceren, welke verder geraffineerd kon worden tot unieke producten (bijvoorbeeld biobased azijnzuur). Het project is mede gefinancierd vanuit het Innovatief Actieprogramma Groningen (IAG4) ter bevordering van de biobased economy.

 

Meer informatie aangaande het project, evenals de verdere mogelijkheden van deze technologie, kunnen opgevraagd worden door contact op te nemen met:

 

Martin Tietema

06-44 87 40 93

info@knnadvies.nl